OSTRON Pertois-Moriset

En frisk och god champagne!


Champagne Ostron; redo att drickas



Efter att ha fått ett tips från en bloggläsare beställde vi hem en låda med Champagne Ostron från Systembolagets utomordentliga beställningstjänst och efter att ha låtit dem ligga på lagring i källaren ett tag var det nu dags att provsmaka. Det här är faktiskt en av de allra billigaste Blanc de Blancs-Champagnerna som finns att köpa på systembolaget och det finns enligt oss ingen anledning att den ska behöva vara så här billig egentligen. Jämför man med någon liknande produkt med betydligt större marknadsföringsbudget så får man räkna med åtminstone 100 kr till för samma kvalité.

Pertois- Moriset är en förhållandevis liten odlare med 19 ha vinodlingar i området Cõte de Blancs. En familjeodling i fjärde generationen med mycket goda vitsord trots att de är förhållandevis nya inom Champagnetillverkning (1951). Pertois_Moriset är en RM-odlare vilket innebär att de producerar sin egen Champagne och de tillverkar i nuläget inte mer än ca 100.000 st flaskor om året.

Provsmakning

Bubblor: Många väldigt små och ivriga.
Färg: Ljust gyllengul, skimrande. Avsaknaden av röda druvor märks tydligt i färgen.
Doft: Frukig doft av äpplentoner. Doften av Belemnitkrita sår igenom. Redan doften skvallrar om att denna Champagne sannolikt skulle blir ännu bättre om den lagrats i några år.
Smak: Härligt fräsch syrlig smak med brödiga inslag. Det rikliga antalet bubblor ger en livlig känsla.

Innehåll: Chardonnay 100 % (Blanc de Blancs)
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Pertois-Moriset
Leverantör: Göteborgs vinhandelshus AB
Socker: 5 g/liter
Pris: 299 kr

Betyg: 7 av 10

Detta är en god och lättdrucken Champagne som likt de flesta Blanc de Blancs är en perfekt dryck för varma sommarkvällar. Så lättdrucken att det nästan blir farligt. Detta är inte någon tung Champagne för middagen utan snarare en "drickchampagne" som bäst ackompanjeras med lättare tilltugg.


Champagne Ostron finns att beställa via systembolagets utomordentliga beställningstjänst. Levereras till vald butik inom 8 arbetsdagar. Ofta inom 4-5 dagar.

(Beställningsnummer: 82901)



Mat & Dryckguiden på Instagram: @matochdryckguiden



Kommentarer

Populära inlägg