Champagne Louis Massing Réserve Brut




Test av Louis Massing Réserve Brut


Turen har kommit till en av våra favoriter när det kommer till prisvärd Champagne och det har faktiskt tagit emot att göra det för vi gissar att priset för den här välgjorda och välsmakande produkt  kommer stiga framöver. Vår gissning är att den här Champagnen kommer stiga rejält när det stora allmänheten inser vilken fantastisk produkt det här är. En del av vår kärlek till Louis Massing kommer från den ljuvliga smaken men en annan del kommer från att det här är en väldigt prisvärd Champagne. Här får man väldigt väldigt mycket för pengarna! Vi testade den här Champagnen 2017 och då kostade den endast 229 kr men nu har priset (med all rätt) höjts en aning.


Provsmakning

Bubblor: Många, små, relativt lugna bubblor.
Färg: Ljust gul.
Doft: Friskt rund doft med inslag av pelargonia, grapefrukt och mineral.
Smak: Frisk och intensiv smak. Grapefrukt, omogna svenska äpplen, citrus, grapefrukt. Smaken är rund och väl avvägd.


Innehåll: Pinot meunier 80 % / Chardonnay 20 %

Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Deregard-Massing
Sockerhalt: 9 g/liter
Pris: 235 kr



Louis Massing Réserve brut är en av de allra mest prisvärda på Systembolaget just nu med sina 235 kr. Som vanligt varken dricker eller testar vi Champagne som finns på hyllan hos Systembolaget. Vi har genomfört ett antal privata provningar där vi tagit med denna Champagne och den har nästan alltid överraskat deltagarna positivt. Detta är en mycket god och lättdrucken champagne som passar perfekt till de allra flesta personer och tillfällen! Vi vill utfärda en varning för den Louis Massing Brut som finns på hyllan på Systembolaget. Den håller inte alls samma klass som Réserven.

Betyg: 8 av 10*


Louis Massing är en familjeägd odling som ligger i Côte des Blancs och de har producerat Champagne sedan 1936. De är ett Champagnehus som enligt egen utsago tillverkar lätt-tillängliga Champagner som ska njutas i sin ungdom. De har 11 ha vinodling och totalt tillverkar de ca 500.000 flaskor om året.

Louis Massing réserve brut finns att beställa via systembolagets utomordentliga beställningstjänst. Levereras till vald butik inom 8 arbetsdagar. Ofta inom 4-5 dagar.



*Uppdatering

Efter att  antingen tillverkaren ändrat i sin tillverkning/buteljering eller Systembolaget ändrat beställningnumret har vi noterat att de nya flaskor vi köpt inte alls håller samma kvalitet som de vi köpt tidigare och som vi provat.




Kommentarer

Populära inlägg