Champagne Forget-Chemin Carte Blanche Brut

En galen blandning som verkligen föll oss i smaken!







Vår relation till Forget-Chemin startade egentligen genom att vi köpte hem deras Special club och när vi hittade denna standardchampagne till bra pris köpte vi hem en flaska för att testa. Och vi blev inte besvikna. Även om den här blandningen (man använder druvor från upp till 7 olika skördar för att skapa den här Carte Blanche-Champagnen.) Till att börja med noterar vi en vacker flaska med en speciell typ av öppning till grimman. Kul med traditionella odlare som ändå vågar tänka och agera lite utanför boxen. Det är sannolikt det tänket ihop med all tradition som kännetecknar Champagne som gjort Forget-Chemin till en vinsmaskin när det kommer till utmärkelser.

Likt alla odlare som ingår i nätverket Club Trésors de Champagne (Special club) är Forget-Chemin en liten odlare med endast 13 ha odlingar. 

Provsmakning

Bubblor: Rikligt med många små ivriga bubblor.
Färg: Ljust ljust gul.
Doft: Mjölnarens kraktäristiska doft av grapefrukt överglänser de andra druvorna men här finns även doften av söta  plommon, persika och fikonmarmelad. Ett visst inslag av mineral kan skönjas i doften.
Smak: Härligt frisk smak med tydliga inslag av grapefrukt och omogna äpplen. Smaken är torr nästan på gränsen till lite bitter utan att vara osmaklig.

Innehåll: Chardonnay 33 % Pinot Noir 33 % Pinot Meunier 33 %
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Forget-Chemin
Leverantör: Stellan Kramer
Socker: 11 g/liter
Pris: 289 kr

Betyg: 8,5 av 10

En mycket god Champagne som passar mycket bra till välkomstdryck, ihop med en torr ost likt Parmesan eller lättare måltider. Gärna fisk och skaldjur.

Champagne Forget-Chemin Carte Blanche Brut finns att beställa via systembolagets utomordentliga beställningstjänst. Levereras till vald butik inom 8 arbetsdagar. Ofta inom 4-5 dagar.

Beställningsnummer: 77128



Mat & dryckguiden på Instagram: @matochdryckguiden

Kommentarer

Populära inlägg