En fantastiskt prisvärd champagne från kanonåret 2002.




Guy Michel & Fils Millésimé 2002




Via Instagram fick vi tips om den här champagnen och den såg intressant ut så vi beställde hem några flaskor. De gick bara att beställas i grupper om 3 flaskor och eftersom det här är en flaska vi gärna lagrar några år är det inga problem att köpa ett par extra flaskor.

Champagneodlaren Guy Michel förfogar över 22 he odlingar söder om Epernay i Marnedalen och de har specialiserat sig på Pinot Meunier som står för så mycket som hälften av druvorna. Nuvarande ägare är fjärde generationen och han har ägt gården sedan 1959 men familjen har odlat druvor sedan 1847.


Provsmakning


Färg: Vackert ljust gul, blek.
Bubblor: Många intensiva små bubblor i vackra mönster.
Doft: En frisk och samtidigt brödig doft med inslag av mogna äpplen, russin, päron och inslag av nougat. En viss doft av Belemnitkrita.
Smak: En smak av Champagne med de klassiska inslagen av citrus, äpple, päron som ofta uppnås med en förhållandevis likvärdig sammansättning av de tre druvorna Pinot Meunier, Chardonnay och Pinot Noir. Smaken är torr, frisk och syrlig och en smak av mineral kan skönjas.


Innehåll: 40% Pinot Meunier 30% Chardonnay 30% Pinot Noir
Alkoholhalt: 12%
Producent: Guy Michel & Fils
Leverantör: Vin till mat
Socker: 5 g/liter
Pris: 399 kr

 Betyg: 7,5 av 10


Vad tycker vi om drycken? Det här är definitivt en champagne av god klass. Det känns lång väg att det här är kvalitet rakt igenom. Drycken är frisk och god och vi är glada att vi köpt några extra flaskor. Dock tycker vi att den är en aning omogen och vi tror att den kommer göra sig ännu bättre om några år och vi ser verkligen fram emot att dricka de övriga flaskorna. Ni kommer såklart få läsa det betyget här på bloggen och bli inte förvånade om betyget är högre då. Vi räknar med minst 8,5-9 i betyg när den mognat färdigt om 10-15 år.

Drycken passar såklart utmärkt att dricka till välkomstbubbel men den kanske ändå är lite i finaste laget för det men är det en riktigt fin fest så. Annars passar den utmärkt som sällskapsdryck eller till enklare måltid som snittar, skaldjur eller lax på rostat bröd.

En utmärkt prisvärd champagne från kanonåret 2002.

Guy Michel Millésimé 2002 beställs normalt via Systembolagets beställningstjänst i parti om minst 3 st flaskor. För tillfället är den dock slut hos leverantören. Beställningsnummer 72659.


Mat & dryckguiden på Instagram: @matochdryckguiden


Kommentarer

Populära inlägg