En perfekt champagne för välkomstbubblet!

Roland Champion millésimé 2012






Dags att prova en ”haussad” champagne. Roland Champion har slagit ner som ett bombnedslag i den svenska champagnevärlden och på bara några månader blivit mångas favorit. Och vi förstår varför. Detta är en precis lagom avancerad champagne. Den är komplex och god nog för att falla finsmakaren i smaken samtidigt som den är lätt att älska även för den lite mindre vana champagnedrickaren.

Roland Champion är en liten trevlig odlare som har 18 hektar odlingar till sitt förfogande. Odlingarna ligger i Chouilly och Verneuil. Främst odlar man Chardonnay som står för 70 % av druvorna hos Roland Champion. Vi har köpt en flaska Millésimé 2012 och den är buteljerad i juli 2013 och därefter lagrad på flaska i ca 5 år.



Provsmakning


Färg: Härligt gul, äkta champagnefärg!
Bubblor: Små ivriga bubblor.
Doft: Friskt och fruktig doft med inslag av citrus, honung och omogna päron.
Smak: Kortfattat kan smaken sammanfattas som frisk och torr. Här finns inslag av gröna äpplen, grapefrukt och nougat. Roland Champion smakar som de flesta föreställer sig en god champagne.


Innehåll: Chardonnay 100 %

Alkoholhalt: 12,5 %

Producent: Roland Champion

Leverantör: Champagnehuset

Socker: 7 g/liter

Pris: 396 kr



Betyg: 7,5 av 10


En riktigt trevlig och lättdrucken champagne. Det går nog inte att hitta någon person som inte tycker om den här drycken och vi förstår verkligen varför detta har blivit en stor succé. Vid provningstillfället hade vi  några vänner med oss och de gav Roland Champion Millésmé 2012 ett riktigt högt betyg men vi tycker att den är en aning enkel för att nå upp till de riktigt höga betygen. Det är dock en bra champagne och inget man behöver skämmas för att bjuda på.


Beställningsnummer: 90427

Länk till Systembolaget: Roland Champion Millésimé 2012
Länk till Roland Champion: Roland Champion



Mat & dryckguiden på Instagram: @matochdryckguiden

Kommentarer

Populära inlägg