Champagne Louis Massing Rosé Premier Cru

En lättdrucken och god champagne som passar perfekt till sommarens tillställningar!


Efter att ha fastnat för Louis Massing standardchampagne som enligt oss är en av de allra mest prisvärda på Systembolaget har vi valt att testa Louis Massings roséchampagne. Den är väsentligt dyrare än standardchampagnen även om den inte är särskilt dyr. Prisskillnaden är hela 48 %.

För att ge en god champagne en ärlig chans valde vi att boka upp oss på Telebergs slott och ta plats i slottets tornrum för vår provning. En lånad ishink fick kyla flaskan och vi var rejält sugna på att testa denna champagne. För att börja i rätt ordning så var doften ljuvlig och bubblorna rejält ivriga i glasen. Först blev det några bilder och sen var det dags att smaka. Den bäriga doft vi känt när vi luktade på den återfinns med stor tydlighet även i smaken även om bärigheten i smaken är betydligt mildare än den var i doften. Louis Massing Rosé Permier Cru är ingen tung champagne som mest passar för kännare utan den är en champagne som passar utmärkt som välkomstdrink till det lite finare kalaset eller i trädgården med lättare tilltugg. Söker man tex en champagne som måltidsdryck för en kötträtt finns det andra och mer passande alternativ.

Till viss del är vi färgade av att Louis Massing har den mest prisvärda Champagnen på Systembolaget i sin standardchampagne gör att vi hellre köper den än att lägga 110 kr på den här champagnen. Om man istället jämför med Moët Rosé Imperial som kostar 439 kr så är detta ett val som inte bara är godare. Det är dessutom ett mycket mer prisvärt val och snuddar vid en fyra i betyg!

Provsmakning

Bubblor: Många och små ivriga bubblor
Färg: Vackert röd, på gränsen till roströd.
Doft: Intensiv doft av bär. Viss doft av Belemnitkrita.
Smak: Mild smak. Bärdoften återfinns även i smaken. Somrig smak.

Innehåll: Pinot Noir 60 % / Chardonnay 40 %
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Deregard-Massing
Socker: 9 g/liter
Pris: 339 kr

Betyg: 7 av 10

Finns att beställa via systembolagets utomordentliga beställningstjänst. Levereras till vald butik inom 8 arbetsdagar. Ofta inom 4-5 dagar.

Kommentarer

Populära inlägg