Champagne Pierre Gerbais Cuvée de Reserve

En Champagne med klassisk och mogen smak för en mycket bra peng!


Pierre Gerbais är en förhållandevis ny bekantskap för oss och vi testade den första gången våren 2017. Den blev snabbt lite av en favorit. Champagnen känns mogen och klassisk med en mild eftersmak. Smaken är lite olik andra Champagner vi smakat och kanske beror det på att den innehåller 25 % Pinot Blanc. En väldigt ovanlig druva i Champagne.

Många får nog lära sig att Champagne endast får innehålla tre druvsorter; Chardonnay, Pinot Meunier och Pinot Noir. Dessa tre står för innehållet i inte mindre än 98 % av all Champagne men här har vi alltså en som innehåller Pinot Blanc. Även druvan Pinot Gris, Pinot Blanc, Petit Meslier och Arbane är godkända som innehåll även om de sistnämnda är extremt ovanliga.

Pierre Gerbais är en riktigt bra Champagne och tyvärr faller den inte riktigt oss i smaken för att få toppbetyg men det känns lång väg att detta är en riktigt fin och välgjord Champagne. Vårt tips är att beställa hem en flaska och testa den för om den faller er i smaken kommer ni älska den. Och för 261 kr kan man gott chansa på att ta hem en. 

Provsmakning


Bubblor:            Små förhållandevis få.
Färg:                  Gyllene gul. Inte så ljus.
Doft:                  Söt doft av vindruva med inslag av mogna äpplen och mineral. 
Smak:                Förhållandevis mogen smak.  Bubblorna känns ivriga i munnen.

Innehåll:           Pinot Noir 50 % / Chardonnay 25 % / Pinot Blanc 25 %
Alkoholhalt:    12 %
Producent:      Pierre Gerbais 
Pris:                 261 kr

Betyg: 6 av 10

Finns att beställa via systembolagets utomordentliga beställningstjänst. Levereras till vald butik inom 8 arbetsdagar. Ofta inom 4-5 dagar.


Kommentarer

Populära inlägg