Champagne Philippe de Nantheuil cuvée brut





Dags att testa en av Systembolagets lågprischampagner. Det här är en mycket trevlig sällskapsdryck. De allra flesta Champagner är trevlig dryck men det krävs lite mer för att få de höga betygen här på Mat & dryckbloggen. 

Detta är ett perfekt välkomstbubbel för de lite finare tillställningarna men kanske inte en Champagne som kommer vinna några priser. Prisvärd är ett ord som är svårt att komma bort ifrån då smaken är god och priset endast 189 kr. Det här är ett tydligt exempel på att de strikta regler som gäller för Champagne gör att det nästan inte går att göra en ”dålig” Champagne. Till och med de billigaste flaskorna är fyllda med ädel och riktigt god dryck!

Provsmakning

Bubblor: Rikligt med pigga och ivriga bubblor.
Färg: Blekt gul ger ett fräscht intryck.
Doft: Doften är förhållandevis svag och frisk. Omogna äpplen och citrus är de dofter som slår igenom allra tydligast.
Smak: Smaken är mild och toner av bubblande citrus och de omogna äpplen vi kände i doften är tydliga. Smaken är god med inte enastående.

Innehåll: Pinot menuier 40 % / Pinot Noir 35 % / Chardonnay 25 %

Alkoholhalt: 12 %
Sockerhalt: 6 g/liter
Pris 189 kr

Betyg 5 av 10

Betyget hålls upp av det låga priset. Om denna dryck jämförts med annat än Champagner så skulle betyget vara närmre 9 av 10 men när vi provar Champagne har vi höga krav. Det här är en Champagne som finns på Systembolaget. (nr 77262)


Mat & Dryckguiden finns på Instagram: @matochdryckguiden






Kommentarer

Populära inlägg