Riktigt god för att vara "hyllchampagne"!






I julas fick vi en flaska Champange av en kund och den har sedan dess stått och väntat på att drickas. Idag blev det dags att prova den och resultatet var inte illa. Bättre än väntat trots att det bara var ett par år sedan vi senast drack Taittinger. Taittinger är med sina 6 miljoner flaskor per år en av jättarna i Champagne. De kan såklart inte jämföra sig med Moët som tillverkar 32 miljoner flaskor eller Veuve Clicquots 18 miljoner flaskor men de spöar skiten ur till exempel Bolligners 1,8 miljoner flaskor. De spöar även Bollinger när det kommer till smaken.

Taittinger är som sagt en riktigt jätte i branschen och det brukar oftast innebära att de levererar  en medelmåttlig Champagne. Så är det inte riktigt i det här fallet och även om 415 kr är lite i överkant så är detta ett mycket bättre köp än en flaska Moët.

Provsmakning

Bubblor: Många eleganta små druvor.
Färg: Ljust gul, lite åt det bleka, ljusa hållet, Väldigt vacker färg!
Doft: Frukig doft med tydliga toner av äpplen. Mogna röda äpplen, torkad frukt,  gummi, ett svagt inslag av russin och dessertvin. Doften är en klassisk doft av Pinot Noir.
Smak: Det här är smaken av klassisk Champagne! Så här ska det smaka om man bortser från alla extravaganser. Smaken av äpplen, främst gröna, är tydlig och i övrigt är det här en Champagne som inte sticker ut. Det är snarare en väl avvägd rund smak av Champagne som kännetecknar den här goda drycken. Förhållandevis söt och mycket god.

Innehåll: Pinot Noir 40 % Chardonnay 35 % Pinot Meunier 25 %
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Taittinger
Leverantör: We & Wine AB
Socker: 7 g/liter
Pris: 415 kr

Betyg: 7,5 av 10

Taittinger Brut Réserve är en riktigt god dryck som passar till det mesta. Bland annat sererades den till nobelmiddagen 2017 och bara det är ett bra exempel på att detta är en "mainstream" Champagne av det bättre slaget. Och det är just vad det är. Det här är inget som sticker ut men det är en riktigt god dryck. Precis som en Champagne ska vara helt enkelt. Det finns en hel del bättre Champagner men den här är defintivt en av de bättre som går att hitta på hyllan i vilket systembolag som helst.


Beställningsnummer: 7422

Kommentarer

Populära inlägg