Miniére F & R Influence Cuvée Brut Rosé

En frisk och underbart syrlig champagne för den fina festen!





Vi fortsätter att gå igenom Miniéres champagner och idag har vi provat deras rosé. Av den här cuvéen tillverkas årligen 1.925 st flaskor. Det gäller med andra ord att passa på att köpa om man vill lägga vantarna på en flaska.

Minière F&R är en mindre familjeodlare som brukat jorden på sina 8 ha odlingar i Hermonville i fyra generationer. De soliga sydostsluttningarna levererar druvor som, enligt oss, inte kan benämnas med något annat än världsklass. Den mineralrika jordmånen i kombination med lagring på ekfat levererar en helt underbar champagne.

Provsmakning


Färg: Gammaldags rosa
Bubblor: Vackra små bubblor som fint fördelade elegant letar sig mot ytan.
Doft: En söt doft av röda sommarbär, persika, mineral, russin, röd grapefrukt och vanilj. Doften känns fruktig och söt.
Smak: Syran är hög och smaken är frisk och syrlig med inslag av röda äpplen, röda bär, granatäpple och lakrits. Smaken av Chardonnay slår igenom trots att flaskan endast innehåller 35 % Chardonnay.

Innehåll: 35 % Pinot Meunier 35 % Chardonnay 30 % Pinot Noir
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Minière F & R
Leverantör: Conveija
Socker: 4,5 g/liter
Pris: 549 kr

Betyg: 8 av 10


Likt alla champagner från Minère är den här lagrad på ekfat i 8 månader och innehåller druvor från 2013 och 2014. Den har lagrats på flaskor sedan i juni 2015 och degorgerades i december 2018.

Flaskan är vacker i såväl form som färg och den passar utmärkt att dricka som välkomstbubbel till den finaste av fester! Det genomskinliga glaset ger verkligen en visuell effekt som enligt oss gör det här till en champagne som fungerar fint som gåva till den champagneintresserade. För den som söker en torr och vacker champagne med hög syra är detta ett klockrent köp!

Den passar en aning bättre till välkomstdrink än till måltidsdryck.


Som vanligt är detta en vara som måste beställas och numret är 77539





Kommentarer

Populära inlägg