Gremillet Cuvée prestige brut



Snyggt förpackad champagne som gör sig perfekt som gåva!






Av en tillfällighet såg vi att Gremillet Cuceé prestige brut säljs i trädlåda och då kan vi ju inte missa möjligheten att köpa den. Tyvärr har den redan funnits i ett år på systembolaget innan fick hittade den men bättre sent än aldrig.

Gremillet odlar druvor på 42 ha odlingar och deras ambitiösa ansträngningar har pågått sedan 1800-talet. Champagne i eget namn började de med på 1970-talet. Idag är alla odlingar ekologiska. Den ekologiska stämpeln är något ovanligt i champagne men det är däremot inget särskilt ovanligt att metoderna används. Det är flera odlare som odlar ekologiskt utan att betala för märkningen. Samma som med millésimé-markeringen som kräver en hel del byråkrati och det är inte sällan vi hittar champagne som härrör från ett och samma år utan någon millésimémärkning.


Provsmakning


Färg: Mörkt gul, nästan röd i tonen.
Bubblor: Ivriga små centrerade bubblor.
Doft: En komplex och djup doft med inslag av gula mogna äpplen och vanilj. En svag doft av krita och toner av röd grape.
Smak: Mogen fruktig smak med mycket äpple, både röda och gula. Belemnitkritan lyser med sin frånvaro. Smaken är lång och jämn.


Innehåll: 70 % Pinot Noir 30 % Chardonnaay
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Gremillet
Leverantör: The Company of urban wines & other liquids
Dosage: 6 g/liter
Pris: 379 kr


Betyg: 6 av 10


En vacker förpackning och en underbar doft men smaken lever inte riktigt upp till de nivåer doften lockar med. Trots det är detta en fruktig och god champagne och vi ser den som en mer eller mindre perfekt gåva till vilken vuxen person om helst.

Vi fotade den i coupé-glas för att hylla 20-talet som vi nu ser en renässans av men testade som vanligt i champagneglas från Riedel.


Som vanligt är detta en vara som måste beställas och numret är 72831



Mat & dryckguiden på Instagram: @matochdryckguiden



Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne - Torr eller söt?


Kommentarer

Populära inlägg