Vve Fourny & Fils Rosé brut




Vacker i både utseende och smak!


Vi har vid flera tillfället druckit Fourny & fils standard cuvéer men detta är första gången vi ger oss på deras rosé. Likt alla husets champagner är detta en riktigt trevlig upplevelse och vi blir inte besvikna av varken smak, dryck eller utseende.

Huset Fourny & fils drivs idag av femte generationen druvodlare och har anor ända till 1856. Det var dock först 1930 som de startade champagnetillverkning. Huset är klassat som Permier cru och ligger i hjärtat av Côte des blancs, närmare bestämt Vertus. Man lämnar inget åt slumpen i sin tillverkning och trots att Fourny & fils är klassat som ett hus levererar det väldigt odlarlika champagner om vi får använda det uttrycket. De har ett tydligt organiskt tänk i sin tillverkning och de påtalar ofta att de försöker låta bli att påverka såväl druvor som miljön när de tillverkar sin champagne.


Provsmakning

Färg: Vackert roströd. Mörkt rosa.
Bubblor: Spridda och extremt små bubblor som stiger mot ytan i sakta gemak.
Doft: Djupdoft med inslag av röda bär, vanilj, jordgubb och krita.
Smak: Smaken är mild med mycket låg syra. Blommor, lakrits, röda bär, somrig och söt trots den låga dosagen på 6 gram/liter som faktiskt medger en brut-märkning.


Innehåll: 67 % Chardonnay 33 % Pinot Noir
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Fourny & Fils
Leverantör: Niqab
Dosage: 6 g/liter
Pris: 379 kr

 Betyg: 7,5 av 10


Fourny & Fils Rosé brut är god men ger inget påtagligt minnesvärt intryck. För sina 379 kronor är detta ett verkligt fynd men vi väljer kanske hellre Tsarinne om vi ska köpa en flaska roséchampagne. Den är aningen godare och aningen lite billigare.

Det här är en champagne som är perfekt som välkomstbubbel på sommarfesten men ingen direkt matchampagne. Flaskan är estetiskt tilltalande och stilren!



Som vanligt är detta en vara som för det mesta måste beställas och numret är 77510



Mat & dryckguiden på Instagram: @matochdryckguiden


Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne - Torr eller söt?

Kommentarer

Populära inlägg