Moët & Chandon Rosé Imperial






Från Golden globe till en strand i södra Sverige


Vi minns hur Ricky Garvais fick kändisarna på 2020 års Golden globe-gala att le stelt när han sågade dem och olika företag en efter en. När kamerorna svepte över rummet för att fånga blickarna hos den deltagande kändiseliten kunde man se att det på varje bord stod en flaska Moët rosé. Det var faktiskt en champagne som vi aldrig provat och det var faktiskt just denna produktplacering som fick oss att vilja testa den. Sagt och gjort; vid en resa mellanlandade vi i Tyskland och på Münchens flygplats hade de rea på just denna flaska. Vi köpte den såklart!

Moët & Chandon är världens största champagnetillverkare och behöver ingen vidare presentation. Huset ägs av franska lyxjätten LVMH och totalt levererar Moët 3 miljoner flaskor champagne varje år. Den absoluta majoriteten av druvorna köps in och tillverkningen är precis så hantverksmässig som den måste vara i champagne men inget annat hus har antagligen lyckats industrialisera processen lika mycket som just Moët. Moët stoltserar med att var champagnetillverkare sedan 1743.

Provsmakning


Färg: Vackert rosa i lite svagt roströda toner.
Bubblor: Små, lugna och väl spridda bubblor.
Doft: Likt många roséchampagner går dofterna i samma färg som flaskan. Doften av äpple, citrus, röda bär, körsbär är tydlig.
Smak: Frisk och syrlig smak med inslag av äpple, mandel, smultron och granatäpple. Viss beska.

Innehåll: 40  % Pinot Noir 35 % Pinot Meunier 25 % Chardonnay
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Moët & Chandon
Leverantör: Moët & Hennessy Sweden
Socker: 7 g/liter
Pris: 479 kr


Betyg: 7 av 10

Moët rosé är en utomordentligt trevlig champagne i en riktigt vacker flaska. För det pris den betingar kan vi hitta både en och annan champagne som är bättre men detta är en champagne som verkligen skriker champagne. På grund av mycket lyckan marknadsföring har LVMH mer eller mindre tagit patent på utseendet för en flaska champagne. Det är såklart bara marknadsföring och säger inget om drycken men vi tycker ändå att man faktiskt får ett litet mått ”lyx” i och med köpet av Moët rosé. Om vi ska jämföra med den traditionella Moët & Chandon Imperial som kostar 439 kr så tycker vi att det är väl värt att lägga till 40 kr och få en godare dryck och en ännu vackrare flaska.

Detta är en vara som ibland måste beställas och då numret är 7598. Ganska många Systembolag har den dock på hyllan.




Kommentarer

Populära inlägg