Mathelin Millésimé 2011 Prestige Brut

Vacker som en dag och en matchande smak!


Vi scannar alltid av de nya champagner som släpps på Systembolaget och vi följer också många champageneälskare i sociala medier. Det är oklart vart vi först såg denna underbart vackra flaska men vi bestämde oss snabbt att vi ska testa den. Sagt och gjort, en försommardag tog vi med oss vår inköpta flaska Mathelin Milésimé 2011 på en roadtripp ner till Österlen där vi planerat att gå igenom ett antal flaskor.

Mathelin är en odlare med vingård några kilometer från Epernay i södra delarna av Champagne. Huset odlar alla de tre vanligaste druvorna Chardonnay, Pinot Meunier och Pinot Noir och totalt tillverkar de ca 80.000 flaskor om året.

Provsmakning


Färg: Vackert gyllengul, solgul färg som avslöjar den rikliga förekomsten av Chardonnay.
Bubblor: Relativt stora bubblor som i lugn takt stiger mot ytan.
Doft: Mild och komplex doft i en underbar kombination. Mogna toner av gula päron, citrus, pelargonia, clementin.
Smak: Blommig doft, pelargonia, omogna gula äpplen med en brödig underton. Smaken är välbalanserad och mogen. Inslag av mandel i eftersmaken.


Innehåll: 80 % Chardonnay 15 % Pinot Meunier 5 % Pinot Noir
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Mathelin
Leverantör: Bonnebox
Socker: 8 g/liter
Pris: 496 kr


Betyg: 8 av 10


Det här är verkligen en champagne som passar alla människor och alla de trevligaste tillfällena! Flaskan i sig är i det närmaste ett mästerverk i sin skönhet och drycken som den innehåller passar verkligen både för den som bara vill ha en exklusiv flaska bubbel och för den som är en champagenkännare. En perfekt gåva att ge bort eller en perfekt dryck för den lite finare festen. Passar utmärkt till aperitif eller till den lite syrligare efterrätten.

Mathelin Milésimé 2011 är lagringsbar och sannolikt är den ännu godare efter 3-10 år i källaren.


Detta är en vara som måste beställas och numret är 77689
Kommentarer

Populära inlägg