Virginie Bergeronneau Cuvée Jeanne




 Kvalitetschampagne för sommarfesten!


I morgon lanseras en riktigt intressant champagne på Systembolaget. Det är Virginie Bergeroneaus ”Jeanne” som börjar säljas i Sverige. Självklart har vi testat den för er.

Virginie är idag en del av champagneodlaren Bergeronneau Marion och nyheten är egentligen att hon nu lanserar sina egna champagner i Sverige. Vi tycker att odlaren Bergeronneau Marion är en av de allra mest intressanta odlarna i Champagne och Virginie gör oss inte besvikna den här gången heller. Gården levererar årligen drygt 60.000 st flaskor ädel dryck. Bergeronneau-Marions odlingar ligger i Ville-Dommange, strax söder om Reims. Vingården är ett familjeföretag som drivs av Florent Bergeronneau, vinodlare i andra generationen, tillsammans med sin hustru Veronique (född Marion). Deras barn är nu på väg in i firman som tredje generationen. Man odlar till största del Pinot Noir men har även odling av Chardonnay och Pinot Meunier. Man arbetar med hållbara odlingsmetoder och sedan 2004 är både insekts- och ogräsbekämpningsmedel ersatta med miljövänliga alternativ.

 Provsmakning


Färg: Ljust ljust, blek färg som nästan får betecknas som ”mjölkig”.
Bubblor: Ivriga små bubblor som fyller glaset med vackra pelare av bubblor.
Doft: Frisk och komplex sammansatt doft med inslag av grapefrukt, mineralitet i form av belemnitkrita, citrus och vita blommor.
Smak: Välbalanserad syra med frisk smat. Grapefrukt dominerar även här men också gröna äpplen och smultron kan skönjas i smaken. Smaken är frisk, komplex och ändå tillgänglig.

Innehåll: 60 % Pinot Meunier 30% Pinot Nior 10 % Chardonnay
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Virginie Bergeronneau
Leverantör: Conveija
Dosage: 8 g/liter
Pris: 369 kr


Betyg: 9 av 10


Fräsch och frisk champagne med viss sötma trots den aningen höga dosagen. Detta är verkligen en riktigt god champagne som fullständigt dominerar i den här prisklassen! En riktig kvalitetschampagne som är prissatt som en enklare nattklubbschampagne. Detta är en lite dyrare och aningen yngre variant av vår huschampagne Bergeronneau Marion Grande Reserve. Virginie Bergeronneau har lite högre syra och är aningen ”yngre” i smaken. Frisk och riktigt riktigt god!

Passar utmärkt till välkomstbubbel och till enklare tilltugg likt snittar.

-Som vanligt är detta en vara som måste beställas och numret är 71794 (säljstart i Sverige 2020-06-22)



Champagneguiden på Instagram: @champagneguiden

Kommentarer

  1. Bet365 - the best online casino for Indian players
    Bet365 is 온카지노 one of the most innovative and respected names in the online หารายได้เสริม gambling industry. The brand is powered by the most trusted 카지노사이트 Microgaming

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg